20 Ocak 2012 Cuma

Kişisel Gelişim

Evet Ugur, umarım yardımcı olabilirim sana sanırım 2.döneme bu kompozisyon :) Bakalım begenecek misin ? Birazcık alıntı oldu ama kısa zamanda bu kadar çıkar :)

>>               Kişisel gelişim kişinin kendi potansiyeline ulaşarak kendisini anlamasıdır. Kendini tanıma, kim olduğunun farkına varma neden bulunduğu noktada olduğunu, nereye gitmek istediğinin bilincinde olarak, kendisini geliştirmesine ve hedeflerine ulaşmasına yardımcı olur.
                  Kişisel Gelişim yolunda, ilk adım bireylerin kendisini iyi tanımasından geçer. Birey kendini hangi konularda eksik hissediyor, yoğun olarak problem yaşıyorsa öncelikli olarak o noktaları analiz etmeli ve geliştirmeye eğilmelidir. Kişisel gelişim eğitimleri uzman kadrolar tarafından verilmeli, teori ve uygulama birlikte ele alınmalıdır. Ayrıca bireylerin, ilgi, ihtiyaç ve beklentileri ile eğitim durumları da dikkate alınmalıdır.
                 Kişisel Gelişim olarak tanımladıklarımız kişinin en yüksek potansiyelini açığa çıkartmada, bu potansiyeli en iyi şekilde oluşturmada ve kullanmada katkısı olacak olan yollardan sadece bir kaçıdır. Ne hedefler belirlemek, ne iyi ilişki ve iletişim içinde olmak, nede düşünceleri, inançları, yargıları değiştirmek tek başına Kişisel Gelişim demek değildir. Bunlar kişilikte ve yaşamda gelişimlerdir. Kişisel Gelişime katkısı olan olumlu yaşamsal gelişimlerdir. Ve her insan ister istesin, ister istemesin değişimin içinde yer alır.
                    Kişisel Gelişim, yaşamsal süreklilik olan değişimden farklıdır. Yaşamsal süreklilik, kişinin yaşadıkları, olaylar, kişilerle ilişkileri, edindiği deneyimsel bilgilerle etkili değişim sağlar. Bu kişilerin bilinçsiz değişimine neden olur. Kişisel Gelişim bilinçli değişimi gerektirir. Kişiler yeteneklerini, bilgi ve davranışlarını, kişisel meziyetlerini bilinçli seçimlerle belirli bir yöne ve yola programladıklarında meydana gelir.

2 yorum:

  1. kesinlikle çok iyi :) teşekkür ederim aleyna harikasın :) ve evet 2.döneme ama şimdi ben bundan ilham alıp yazıcam aynısını geçirmek istemiyorum haksızlık olmasın ama bu çok çok işime yaradı :)

    YanıtlaSil